Keitä me olemme

Eläinavusteinen valmentaja neuropsykiatrinen valmentaja

Olen huumorintajuinen ja empaattinen sosiaalialan ammattilainen. Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt pääasiassa lastensuojelun kentällä, mutta minulta löytyy kokemusta myös muista sosiaalialan palveluista sekä koulumaailman puolelta. Luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntäni ja vietänkin suuren osan vapaa-ajastani luonnon keskellä tai tekemällä vapaaehtoistöitä eläinten parissa. Perustin yritykseni Onnen Rakit, sillä halusin yhdistää minulle kaksi tärkeintä asiaa, ihmisten ja eläinten auttamisen. Lisäksi olen todistanut lukemattomia kertoja, kuinka paljon lohtua, tukea ja onnistumisen tunnetta eläimen läsnäolo voi eri elämäntilanteissa meille tarjota, ja siksi haluan osaltani olla edistämässä eläinavusteisen työskentelyn vakiintumista osaksi sosiaali- ja hyvinvointipalveluita.

 

Koulutus:

 

  • Sosionomi (AMK)

  • Master of Bilingual education

  • Eläinavusteinen valmentaja

  • Neuropsykiatrinen valmentaja

Susanne

Raki

Raki on 4-vuotias sekarotuinen uroskoira. Raki syntyi Kreikassa, Kreetan saarella ja pian syntymänsä jälkeen hänet hylättiin sisaruksineen roskakoriin.

 

Kokemuksestaan huolimatta Raki on luonteeltaan erittäin rauhallinen ja lempeä koira, joka rakastaa kaikkia ihmisiä vauvasta vaariin. Rakin lempipuuhiin lukeutuvat muun muassa syöminen, metsässä lenkkeily sekä jalkapallolla pelaaminen. Raki on suorittanut hyväksytysti Eläinkuusikko Oy:n eläintyöpari -soveltuvuustestin.

terapiakoira, eläinavusteinen valmennus, neuropsykiatrinen valmennus

Raki ja Pita ovat joutuneet kohtaamaan ennakkoluuloja rescue-taustastaan johtuen.

Ei ole syytä, miksi rescuekoiraa ei voisi

käyttää terapiakoirana, jos tämä luonteensa ja terveytensä puolesta siihen soveltuu. Oikeastaan, rescuekoirat voivat rankkojen kokemuksiensa puolesta tarjota asiakkaalle paljonkin samaistumispintaa sekä luoda uskoa paremmasta tulevaisuudesta.

Lisää rescuekoirien käytöstä

eläinavusteisessa valmennuksessa

voit lukea opinnäytetyöstäni.

Terapiakoira, eläinavusteinen valmennus, neuropsykiatrinen valmennus

Pita

Pita on 1-vuotias sekarotuinen narttukoira. Pitan emo löydettiin kadulle hylättynä Kreikassa, Kreetan saarella ja hänet pelastettiin paikalliselle koiratarhalle. Hieman myöhemmin emokoira synnytti pennut tarhalle, missä Pita vietti ensimmäiset 5 kuukautta elämästään.

 

Pita on luonteeltaan iloinen ja helposti innostuva, hän olisi mielellään mukana kaikessa, mitä ihmiset tekevät. Kun kerran voittaa Pitan luottamuksen puolelleen, saa hänestä uskollisen kainalokaverin, joka saattaa muiskauttaa myös muutaman pusun poskelle!

Nuoren ikänsä vuoksi Pita toimii vielä harjoittelijan roolissa, mutta tulee tulevaisuudessa suorittamaan eläintyöpari -soveltuvuustestin.

Raki ja Pita ovat saaneet uuden mahdollisuuden elämään ja

haluavat nyt vuorostaan auttaa toisia! 

terapiakoira, eläinavusteinen valmennus, neuropsykiatrinen valmennus