top of page

Keitä me olemme

Eläinavusteinen valmentaja neuropsykiatrinen valmentaja

Olen huumorintajuinen ja empaattinen sosiaalialan ammattilainen. Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt pääasiassa lastensuojelun kentällä, mutta minulta löytyy kokemusta myös muista sosiaalialan palveluista sekä koulumaailman puolelta. Luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntäni ja vietänkin suuren osan vapaa-ajastani luonnon keskellä tai tekemällä vapaaehtoistöitä eläinten parissa. Perustin yritykseni Onnen Rakit, sillä halusin yhdistää minulle kaksi tärkeintä asiaa, ihmisten ja eläinten auttamisen. Lisäksi olen todistanut lukemattomia kertoja, kuinka paljon lohtua, tukea ja onnistumisen tunnetta eläimen läsnäolo voi eri elämäntilanteissa meille tarjota, ja siksi haluan osaltani olla edistämässä eläinavusteisen työskentelyn vakiintumista osaksi sosiaali- ja hyvinvointipalveluita.

 

Koulutus:

 

  • Sosionomi (AMK)

  • Master of Bilingual education

  • Eläinavusteinen valmentaja

  • Neuropsykiatrinen valmentaja

Susanne

Raki

Raki on 2017 syntynyt sekarotuinen uroskoira. Raki syntyi Kreikassa, Kreetan saarella, ja pian syntymänsä jälkeen hänet hylättiin sisaruksineen roskakoriin.

 

Kokemuksistaan huolimatta Raki on luonteeltaan erittäin rauhallinen ja lempeä koira, joka rakastaa kaikkia ihmisiä vauvasta vaariin. Rakin lempipuuhiin lukeutuvat muun muassa herkuttelu, metsässä lenkkeily sekä jalkapallolla pelaaminen. Raki on suorittanut hyväksytysti Eläinkuusikko Oy:n eläintyöpari -soveltuvuustestin.

terapiakoira, eläinavusteinen valmennus, neuropsykiatrinen valmennus

Raki ja Pita ovat joutuneet kohtaamaan ennakkoluuloja rescue-taustastaan johtuen.

Ei ole syytä, miksi rescuekoiraa ei voisi

käyttää terapiakoirana, jos tämä luonteensa ja terveytensä puolesta siihen soveltuu. Oikeastaan, rescuekoirat voivat rankkojen kokemuksiensa puolesta tarjota asiakkaalle paljonkin samaistumispintaa sekä luoda uskoa paremmasta tulevaisuudesta.

Lisää rescuekoirien käytöstä

eläinavusteisessa valmennuksessa

voit lukea opinnäytetyöstäni.

Terapiakoira, eläinavusteinen valmennus, neuropsykiatrinen valmennus

Pita

Pita on vuonna 2020 syntynyt sekarotuinen narttukoira. Pitan emo löydettiin kadulle hylättynä Kreikassa, Kreetan saarella ja hänet pelastettiin paikalliselle koiratarhalle. Hieman myöhemmin emokoira synnytti pennut tarhalle, missä Pita vietti ensimmäiset 5 kuukautta elämästään.

 

Pita on luonteeltaan iloinen ja helposti innostuva, hän olisi mielellään mukana kaikessa, mitä ihmiset tekevät. Kun kerran voittaa Pitan luottamuksen puolelleen, saa hänestä uskollisen kainalokaverin, joka saattaa muiskauttaa myös muutaman pusun poskelle!

Raki ja Pita ovat saaneet uuden mahdollisuuden elämään ja

haluavat nyt vuorostaan auttaa toisia! 

terapiakoira, eläinavusteinen valmennus, neuropsykiatrinen valmennus
bottom of page